www.F3B.eu

Nové letecké muzeum v Mladé Boleslavi !

03.12.2012 21:13

Již v roce 2013 bude otevřeno nové letecké muzeum v Mladé Boleslavi, budova už vpodstatě stojí a fotky dodám v dohledné době!

Zde odkaz na projekt, vypadá to impozantně a pro mě velice pěkně! https://www.hlavacek-partner.cz/cs/projekty-projects/hangar-muzeum-nadace-metodeje-vlacha/

Můžete se stát součástí letecké historie, zde veřejně publikovaný článek s žádostí o pomoc při vybavování muzea!

„Žádáme všechny, kteří vlastní zajímavé písemné i obrazové dokumenty, ale také předměty související s historií letectví, leteckého modelářství a parašutismu, o zapůjčení těchto předmětů do připravované stálé expozice Leteckého muzea Metoděje Vlacha, jež bude zpřístupněno v nově budovaných prostorách na mladoboleslavském letišti v jarních měsících roku 2013,“ žádá Vladimír Handlík z Nadačního fondu Letadlo Metoděje Vlacha a ředitel Muzea Mladoboleslavska Luděk Beneš.

Zapůjčené materiály mohou být vystaveny v originále nebo v elektronických kopiích, podle přání majitele, jejich fyzického stavu a dalších okolností. Konkrétně se jedná zejména o součásti letadel včetně přístrojů, uniformy či jiné typy oděvů z oblasti letectví a jejich součásti, parašutistickou výstroj, modely letadel, letecké mapy, pilotní a jiné průkazy a další tištěné i rukopisné dokumenty, fotografie a kresby, popřípadě filmové materiály atd.
S nabídkou, popřípadě s žádostí o podrobnější informace, se můžete obrátit na ředitele Muzea Mladoboleslavska Luďka Beneše, Staroměstské nám. 1, Mladá Boleslav, tel. 326 322 542 nebo 732 581 678, e-mail: ludek.benes@muzeum-mb.cz nebo na předsedu Nadačního fondu Letadlo Metoděje Vlacha Vladimíra Handlíka, tel. 604 212 340, e-mail: vladimir.handlik@ško-energo.cz.

...pavel

Vyhledávání

Kontakt

Pavel Marek Libeňský modelářský klub Praha 8

www.F3B.eu  www.F3G.eu

Nyní mé domény :-)