www.F3B.eu

1.MB CUP - MLADÁ BOLESLAV - s Martinovým souhlasem převzato z www.f3b.de

28.01.2014 16:02
 

 

1.MB CUP - MLADÁ BOLESLAV - s Martinovým souhlasem převzato z www.f3b.de

Fotogalerie

  


MB2013-results.pdf (17 kB)

MB2013-best in speed C.pdf (9,8 kB)

MB2013-best in distance B LAPS.pdf (9 kB)

MB2013-best in duration A.pdf (10 kB)


 

7.8.2013 patřilo letiště v Mladé Boleslavi závodům 1.MB CUP Pavla Marka. Česká republika se tedy již podruhé v sezóně podílela na organizaci Světového poháru.

40 pilotů začalo na obří letištní ploše létat v sobotu ráno za naprosto bezchybného počasí. Po dlouhé sérii závodů téměř v bezvětří se nám konečně naskytla šance použít silnější silony! :-)

Při úloze C-rychlost, bylo vidět nespočet superrychlých letů, startovní výšky byly výborné. Ve vedení si piloti často měnili pozice a mnoho pilotů na bázi B létalo opravdu těsně, nebo seklo, což nutilo její zvoníky k ještě vyšší koncentraci.

Jakmile Peter Hoffmann předal vedení Christianu Fiedlerovi, který ho však neudržel až do úplného konce, dostal Thomas Dylla příležitost prvním vítězstvím v soutěži světového poháru ještě více podpořit svou už tak velmi úspěšnou sezónu F3B.

Bernhard Flixeder odletěl 2 rychlosti po 13 sekundách a probojoval se tak na druhou pozici v celkových výsledcích. Třetí skončil Roman Vojtěch, který se svým prototypem nového Stingeru předváděl jednu parádní rychlost za druhou.

Celkem se odlétala 4 kompletní kola a k tomu jedna rychlost navíc. Koho na letišti nebavilo sledovat létání modelů, stačilo se podívat jen o kousek vedle a kochat se pohledem na létající stroje, pohybující se nad plochou – parašutisty, aerovleky, historické hornoplošníky, Tiger Mothy, Storchy, Sopwith dvojplošníky a další mě úplně neznámé stroje :-)  V příštím roce bude navíc v nově postavené výstavní hale letiště otevřeno zbrusu nové letecké muzeum..

Naši tři vítězové si kromě pohárů vybojovali i dokonalý zážitek v podobě letu vrtulníkem, jaký jsem s pasažéry opravdu nikdy neviděl. Pilot před vzletem navíc demontoval dveře, vítězové si tak mohli vychutnat pořádnou dávku čerstvého vzduchu :-)

Tato soutěž, perfektně zorganizovaná Pavlem Markem a jeho týmem, je zapsaná už teď v mém seznamu závodů pro další rok. Rozhodně všem doporučuji!  

Martin Weberschock


 

1. MB Cup F3B Mladá Boleslav 

Děkuji sponzorům za jejich podporu tohoto vrcholového závodu!

Thank you to all of our sponsors for supporting this top contest

 


 


 


 

Vyhledávání

Kontakt

Pavel Marek Libeňský modelářský klub Praha 8

www.F3B.eu  www.F3G.eu

Nyní mé domény :-)